patrin futureRoma Awareness Foundation" este vocea romilor din Moldova. Un program de radio modern, cu sediul în Chișinău, Moldova, menit să ofere informații cu privire la oportunitățile de angajare, securitate, sănătate și informații juridice prin utilizarea noilor tehnologii media, pentru a avansa emanciparea romilor și pentru a facilita comunicarea și înțelegerea reciprocă.

Scopul nostru este de a forma o identitate transnațională mândru; pentru construirea socială dialogul social incluziunea, reconcilierea și dialogul între romi și populația locală din Moldova și Europa. Pentru a da o voce a comunităților de romi, ONG-uri și activiști și îmbunătățirea reprezentării politice și auto-emanciparea romilor din Moldova.

Consolidarea abordării interculturale ar putea fi o perspectivă fructuoasă pentru cei pe care, ca grupuri de romi, sunt adesea discriminați și excluși din viața publică a comunității. Radioul nostru vrea să contribuie la reducerea distanței dintre romi și ne-romi, combaterea stereotipurilor negative, discriminare și segregare.

"Roma Awareness Foundation" este un partener cu radio "Patrin", înregistrată în Țările de Jos. A început ca bilingv romani-engleză periodice "Patrin" publicate și distribuite în Europa, America si Australia, 1991. In 1992, Patrin a început ca un program de radio. Din anul 2009 Patrin este găzduit de SALTO Amsterdam independent Radio Romani cu Romani-engleză și programe în alte limbi. Din 2013 Radio Patrin este membru al EBU (European Broadcasting Union-Eurovision) și EBU romă Grupul de Lucru Force. În calitate de avocat original, pentru comunitățile de romi, Patrin a stabilit o comunicare cu publicul său romi și ne-romi, un sprijin considerabil din partea formatorilor de opinie locale, regionale și europene, precum și o cooperare pe termen lung cu activiști și instituții internaționale.